Пуснаха под домашен арест Бериван, обвинена в убийството на приятеля си в "Тракия" - DC news

Пуснаха под домашен арест Бериван, обвинена в убийството на приятеля си в „Тракия“

Според обвинението тя успяла да вземе от мъжа пистолет, с който произвела срещу него шест изстрела

Пловдивският апелативен съд пусна от ареста пловдивчанката Бериван Белялова, обвинена в умишленото убийство на приятеля й Ивайло Ангов на 6 януари 2023 г. в апартамента му в „Тракия“.

Мярката на Белялова е изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Навръх Богоявление Белялова отишла да поиска заем от пострадалия, почерпили се с алкохол, но между двамата възникнал скандал. Пострадалият извадил законно притежаван пистолет, с който по думите на обвиняемата, я заплашил. Тя успяла да вземе оръжието и с него произвела шест изстрела, четири от които попаднали в пострадалия. Той починал от нараняванията си.

Тримата защитници на обвиняемата пледираха пред апелативния съд за промяна на мярката й за неотклонение в по-лека.

Апелативните съдии прецениха, че от доказателствата по делото и направения на 19.04.2023г. следствен експеримент, обоснованото предположение за съпричастност на Бериван към престъплението, в което е обвинена, е леко разколебано. Съдът призна, че спорните моменти по делото са много, с обвиняемата не е работено отдавна, не е изготвена експертиза на натривки от ръцете на обвиняемата. Магистратите прецениха, че тя е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес, няма опасност да се укрие и да извърши престъпление. Наложена й е забрана да напуска страната.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Снимка: 24 plovdiv.bg

Подобни статии

Top