Пуснаха под домашен арест трафикантите на антики

Двамата изнасяли антики в чужбина

Пловдивският апелативен съд пусна под домашен арест  48-годишният Стоян Мирков и 44-годишният Георги Карадалиев, които бяха арестувани, след като полицията разби канал за износ на археологически ценности в Пловдив. Двамата бяха арестувани в момент на сделка под тепетата, а при акция на ченгетата в цялата страна бяха иззети над 877 ценности – златни, сребърни и бронзови монети, както и други археологически ценности.

Спасиха стотици ценности от препродажба в чужбина. Ето схемата (СНИМКИ)

Припомняме, че срещу двамата са повдигнати обвинения за отчуждаване на културни ценности /монети/, които не са идентифицирани и регистрирани, както  и за  държане на археологически обект. Срещу Карадалиев е повдигнато и обвинение за незаконно държане на наркотични вещества.

Трафикантите на антики остават в ареста

Апелативният съд прецени, че има достатъчно доказателства, обосноваващи предположение, че всеки от двамата обвиняеми е извършил твърдените престъпления. Прие, че има опасност всеки от тях да извърши престъпление, ако не се задържа. Счете, че опасността за извършване на престъпление не е с нужния за задържане под стража интензитет, поради което определи следващата по тежест мярка за неотклонение, свързана със задържане в дома на всеки от обвиняемите.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top