Пуснаха под домашен арест украинеца, убил четирима край Хаинбоаз

Загиналите са възрастно семейство от Шивачево, заедно с двете им внучета

Апелативният съд в Пловдив пусна под „домашен арест“ украинеца Виктор Кулчу, който предизвика тежката катастрофа между селата Гурково и Пчелиново, при която загинаха възрастни съпрузи и двете им внучета от твърдишкото село Шивачево.

Магистратите отмениха определението на Окръжен съд – Стара Загора, с което беше взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишния Кулчу. Освен, че го оставиха под домашен арест, те му наложиха и забрана да напуска страната.

Припомняме, че според полицията Виктор Кулчу е навлязъл в насрещното движение, ударил е другата кола и тя се е самозапалила.

Украинецът е със статут на постоянно пребиваващ в България. В нощта на катастрофата е възнамерявал да замине за Украйна при родителите си. Той има жена и 8-месечно бебе.

След катастрофата, станала на 4 октомври, 29-годишният мъж останал на местопроизшествието, извадил е пожарогасител и се опитал да помогне.

За деянието Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Апелативните магистратите прецениха, че по делото има данни за обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на деянието в което е обвинен, но няма данни за опасност да се укрие, както и да извърши престъпление, тъй като има чисто съдебно минало, постоянен адрес в България, трудово ангажиран е, има семейство и осеммесечно бебе.

„Ще си стоите вкъщи, няма да напускате дома си, иначе влизате в ареста“, каза на украинеца съдия Васил Гатов.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top