Пуснаха под гаранция от 10 бона подпалвача на такситата

Нямало опасност да се укрие и да извърши друго престъпление

Освободиха под гаранция от 10 000 лв. 27-годишния Георги Шиков, който подпали шестте таксиметрови автомобила, микробус и още една кола на таксиметровия бос Мариян Киров.

Окръжният съд е преценил, че няма опасност Шиков да се укрие или да извърши друго престъпление, затова е постановил по-леката мярка. Младият мъж няма и криминално минало.

Подпалвачът на таксиметровите коли в Ягодово бил охранител

Припомняме, че малко след полунощ на 24 март на спешния телефон 112 е получен сигнал за пожар в село Ягодово. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция и въпреки бързата намеса на огнеборците, напълно са изгорели 6 таксиметрови автомобили с различни марки, а по други два – бус и лека кола, щетите са били частични. Всички те били паркирани в близост до сервиз, камерите на който заснели извършителя. Така той бе задържан много бързо от полицаите.

Подпалвачът драснал клечката на шестте таксита в Ягодово за отмъщение

27-годишният Георги Стоилов Шиков е работел във „ВИП секюрити“. Той отишъл до паркинга в Ягодово със служебен автомобил, който се виждал на видеозаписите от охранителните камери.

Подпалвач изпепели 8 таксиметрови автомобила в Ягодово (СНИМКИ)

Пред разследващите Шиков обяснил, че подпалил колите за отмъщение, тъй като имал зъб на таксиметровата компания, след като преди известно време загубил в едно от такситата на фирмата портфейл с 500-600 лв. Впоследствие пък се скарал с таксиметров шофьор от същата компания.

Снимка: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Един коментар

Top