Пуснаха под гаранция от 5 бона задържан за близо 80 грама кокаин в Пловдив

Нямало данни, че ще разпространява кокаина

55-годишен мъж, който бе арестуван за намерен в дома му кокаин с тегло 78,99 грама, излиза от ареста срещу 5000 лева гаранция, съобщиха от Апелатилния съд. Днес апелативните магистрати отмениха определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. Х.

Срещу мъжа е повдигнато обвинение за държане, с цел разпространение, на високо рисково наркотично вещество – кокаин, с нетно тегло 78.99 грама. А. Х. е задържан при акция на полицията на 25.03.2022г. в имот в кв. „Беломорски“. Кокаинът е намерен в кухината на една от тухлите в кучешка колиба. Иззети са и две електронни везни.

Задържаха 55-годишен дилър с близо 80 грама кокаин в Пловдив

Апелативният съд прецени, че е налице екзистенц минимума от доказателства, обосноваващи наличието на обосновано подозрение за съпричастност на А. Х. към повдигнатото му обвинение. Данните са от неговите обяснения. По делото липсват обаче данни за разпространение на наркотика. Количеството иззет кокаин не е толкова значително, смята съдът. Припомняме, че след задържането на мъжа, от Окръжна прокуратура–Пловдив съобщиха, че той е държал кокаина с цел разпространение.

Магистратите прецениха, че предвид чистото съдебно минало и наличието на постоянен адрес, няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Апелативният съд наложи на А. Х. забрана да напуска страната.

Определението на съда е окончателно.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top