Пуснаха под гаранция сина на ресторантьора, убит във Виноградец

Пуснаха под гаранция сина на ресторантьора, убит във Виноградец

1000 лева гаранция постанови Пловдивският апелативен съд

за сина на убития във Виноградец с пистолета на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков ресторантьор Наско Тонкев.  Така Димитър Тонкев излиза от ареста, след като обжалва определението на окръжните магистрати от миналата седмица, с което те го вкараха зад решетките с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Според апелативния съд обаче няма опасност Тонкев-младши да извърши престъпление, тъй като има чисто съдебно минало, отсъстват и другите предпоставки, тъй като младият мъж няма опасност да се укрие.

Днес пред Съдебната палата в Пловдив нямаше протести

от приятелите на Митко, които миналата седмица бяха обсадили мирно Пазарджишкия съд. Близките на Тонкин – майка му Павлина, сестра му Деница и приятелката му обаче, бяха донесли подписка от жителите на село Виноградец. В нея 400 души са се подписали, че задържането на Димитър е несправедливо.

Синът на Наско Тонкев бе обвинен от прокуратурата в разпространение на наркотици. Обвинението се позовава на шестима свидетели, които са казали, че са купували от него марихуана. При извършените в дома му обиски обаче, дрога не е открита. Малки количества марихуана и амфетамини били намерени у един от свидетелите, който казал, че ги е купил от сина на ресторантьора.

Според прокурора по делото Иван Перпелов то е образувано много преди случилата се с бащата Наско Тонкев трагедия. По делото били използвани и СРС-та.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Подобни статии

Top