Пуснаха предсрочно Любомир Трайков, причинил смъртта на трима души на бул. Руски

Младият мъж излиза на свобода година и четири месеца по-рано

Пловдивският Окръжен съд освободи предсрочно условно 30-годишният Любомир Трайков, причинил смъртта на трима души и ранил четвърти при тежката катстрофа на бул. „Руски“ преди четири години. Днес съдебният състав освободи Трайков заради добро поведение, съобщиха от Съдебната палата.

Трайков трябваше да леши пет години зад решетките заради зверското меле на бул. „Руски“ в полунощ на 18 ноември 2016 година. При него загинаха трима шофьорът Атанас Ламджиев, Виолета Стоянова и студентката Полина Караиванова. Тежко ранен беше и племенникът на Атанас – Димитър. Четиримата пътували в лек автомобил, марка „Пежо 405″, който е бил блъснат със скорост от 99 км/ч. от Трайков на кръстовището на „Руски“ и ул. „Данаил Николаев“. В кръвта на Трайков впоследствие били открити и 0.8 промила алкохол.

Първоначално Трайков, който е син на пловдивски бизнесмен и работел в неговата фирма, бе осъден от Окръжния съд на 4 години затвор. Впоследствие Апелативният съд увеличи присъдата му на 6 години, но Върховният касационен съд я намали на 5 години, като тя влезе в сила през март 2018 година.

Той бе осъден от Окръжен съд – Пловдив на 4 години затвор, Апелативен съд я увеличи на 6, а през април 2018 година Върховният касационен съд намали с 1 година присъдата на Трайков.

Днес стана ясно, че Трайков е излежал присъдата си в затворническото общежитие „Хеброс“. Докато е бил там, е работел в частна фирма.

Съдът обаче е мотивирал освобождаването му с това, че младият мъж е получил добра характеристика от началника на затвора и пробационната служба. Той имал 7 награди по време на престоя си там и участвал в групови и индивидуални занимания. Освен това е помогнал финансово на семейството на една от загиналите жени.

Така 30-годишният Трайков излиза на свобода година и четири месеца по-рано, съобщиха от съда. За оставащото време съдът му наложи пробация, като два пъти седмично ще трябва да се разписва пред пробационен служител.

Подобни статии

Top