Пуснаха Райфъла от ареста, засега няма обвинение срещу него

Пращал голи снимки на 15-годишно момиче

Скандалният пловдивски бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла е излязъл от ареста без да му бъде повдигнато обвинение, съобщиха от Районната прокуратура под тепетата. Оттам уточниха, че срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 159 ал. 3 от Наказателния кодекс, за разпространение на порнографски материали по друг начин, а именно – чрез съобщения в мобилното приложение „Месинджър“ на лице ненавършило 16-годишна възраст, а именно 15-годишно момиче.

Според източници от разследването жалба за случилото се подали родителите на момичето още през февруари тази година. В нея се твърдяло, че от профил в социалните мрежи на лице с инициали А.Ч., са били изпратени материали, съдържащи порнографско съдържание – снимки на голи жени. Снимките били изпратени на момичето през месинджъра, който е мобилно приложение на социалната мрежа Фейсбук.

Райфъла пак в ареста, ето защо

В момента са назначени компютърна и техническа експертиза, за да се установи, дали този профил в социалните мрежи принадлежи на Райфъла и дали снимките са пратени от него. От прокуратурата уточниха, че към момента Червенков не е привлечен към наказателна отговорност, а 24-часовото му задържане е изтекло. Ако бъдат събрани достатъчно доказателства, ще му бъде повдигнато обвинение по горния текст.

Присъдата му бе намалена от 13 на 11 години от Апелативния съд

Припомняме, че преди половин година скандалният бизнесмен, който прекара почти пет години в ареста заради опит за убийство на конкурента си и собственик на частен медицински център Аргир Гяуров, както и за опожаряването на колите на бившия депутат Антоний Йорданов, жена му и дъщеря му, за които получи присъда от  13 години затвор, бе освободен от ареста срещу 20 000 лв. парична гаранция заради.

На 16 март Апелативният съд се е произнесъл по делото, като е намалил присъдата на Райфъла от 13 на 11 години и я е потвърдил в останала й част. В момента подсъдимите са обжалвали пред Върховния касационен съд и е внесен протест от Апелативна прокуратура срещу намаленото наказание на Червенков.

През февруари 2020 година, Райфъла бе обвинен отново – този път за укриване на данъци в особено големи размери. Заедно с него бе обвинена и жена му Евелина.

Припомняме, че според прокуратурата в периода от 2011 до 2016 г. бизнесменът избегнал плащането на 72 962 лв. данъци, като фалшифицирал данъчните си декларации. През 2012 година пък, си купил скъп мотор „Харли Дейвидсън“ на стойност 12 000 лв. от укритите данъци.

Подобни статии

Top