Пуснаха срещу 10 хил.лв. Ивайло, който прегази на заден баба в „Тракия“

Имал чисто съдебно минало

Синът на шефа на НАП – Пловдив Ивайло Найденов е освободен от ареста под гаранция от 10 000 лв. Това е станало с прокурорско постановление, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Ивайло, който прегази 78-годишна баба в „Тракия“, остава в ареста още три дни

20-годишният Найденов, който на 28 август блъсна 77-годишна пешеходка в пловдивския район „Тракия“ и причини смъртта й, избяга от местопроизшествието и бе задържан на следващия ден следобяд. В злополучната вечер младежът се движел на заден ход с „Мерцедеса“ си, нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на възрастната жена.

Арестуваха сина на данъчен №1 в Пловдив! Той прегазил възрастната жена в „Тракия“

Синът на пловдивският данъчен директор Венелин Найденов има наложена забрана да напуска пределите на страната, отнета му е и шофьорската книжка.

От прокуратурата посочват, че решението за вземане на тази мярка за неотклонение се основава на чистото съдебно минало, липсата на висящи наказателни производства спрямо обвиняемия, младата му възраст и наличието на постоянен адрес, както и поради това, че към този момент не е изготвена автотехническа експертиза, относно механизма на извършване на пътнотранспортното произшествие.

Припомняме, че според разследващи Найденов има шофьорска книжка от май 2017 година. Той има и 18 нарушения на пътя.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top