Пуснаха срещу 20 бона Иво Даскалов-Лудия, убил трима на Околовръстното

Определението е подписано с особено мнение от съдията-докладчик по делото

Пловдивският апелативен съд отмени взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 46-годишния Иво Даскалов с прякор Лудия, който затри три човешки живота при тежката катастрофа на Околовръстното. Апелативните магистрати наложиха на Даскалов мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.

Трима загинаха при зверски челен удар на Околовръстното навръх Великден

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че навръх Великден, на 02.05.2021 г., при управление на джипа си, марка БМВ-Х5, е нарушил правилата за движение  по пътищата и при неправилно изпреварване, по непредпазливост, е причинил смъртта на трима мъже при катастрофа на Околовръстния път на Пловдив.

Шофьорът, убил трима на Околовръстното, задържан за постоянно от Окръжния съд

Делото се разгледа от дежурния съдебен състав с председател Михаела Буюклиева (съдия-докладчик) и членове Вера Иванова и Емилия Брусева на изнесено заседание в болничната стая на Даскалов в УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД гр. Пловдив.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства – разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие и заключения на вещи лица, може се направи обосновано предположение, че 46-годишният шофьор е съпричастен към престъплението, в което е обвинен.

Мнозинството от въззивния съдебен състав прие, че не е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, с оглед на здравословното му състояние.

Катастрофата с трима загинали влезе с прокуратурата

Определението е подписано с особено мнение от съдията докладчик. Според съдия Михаела Буюклиева съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. За този извод са взети предвид обстоятелствата, при които е извършено престъплението, настъпилата смърт на три лица и предишните нарушения на обвиняемия на правилата за движение по пътищата като водач на МПС.

За деянието, в извършването на което е обвинен Иво Даскалов,  законът предвижда  наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Снимка:  bTV

Подобни статии

Top