Пуснаха срещу 5 бона момчето, ударило пет коли в „Тракия“

Младежът е обвинен в отказ да съдейства на полицията

Пуснаха под гаранция от 5 бона 19-годишния Петър Георгиев, който блъсна с БМВ-то си пет коли в пловдивския район „Тракия” на 23 декември. Момчето, известно с прякора Петьо Боксьора, е освободено от ареста с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Това съобщиха за DCNEWS от Апелативна прокуратура в Пловдив.

От прокуратурата уточниха, че младежът е привлечен като обвиняем за противодействие на органите на полицията да изпълнят задълженията си.

Арестуваха джигита, потрошил пет коли в „Тракия“ (СНИМКИ)

Припомняме, че Петър беше арестуван няколко часа след гонката с полицаите в „Тракия“. Полицейски автопатрул махнал на младежа да спре за проверка, но той избягал и завивайки към бл. 30 в квартала, забърсал пет паркирани автомобила.

От полицията тогава съобщиха, че Георгиев има криминални прояви. През 2016 година той е извършил кражба. Оттам допълниха, че при ареста си момчето не е съдействало на полицаите и е отказало да бъде тествано за алкохол. Впоследствие му била взета кръвна проба, но резултатите от нея още не са известни.

Екшън в „Тракия“! Петима с БМВ избягаха от автопатрул, забърсаха 5 коли (ГАЛЕРИЯ)

Днес пловдивският сайт „Пловдив прес“ писа, че при проверката в колата на Петър е намерена голяма сума с пари. Парите били в различни купюри, като да са събирани от уличен оборот на няколко търговски обекта. Това насочвало следствието, че младежът или част от спътниците му са се занимавали с особена дейност, развивана край чалготеките, и са събирали печалбата, уточнява сайтът.

От Районната прокуратура обаче нито потвърдиха, нито отрекоха за DCNEWS тази информация, а говорителят Атанас Илиев подчерта, че няма да коментира по отношение на фактологията за този случай.

Подобни статии

Top