Пуснаха Васил Божков от ареста в ОАЕ

Срещу Божков са повдигнати 11 обвинения

Хазартният бос Васил Божков е бил освободен от ареста в Абу Даби, съобщи NOVA. От МВнР коментираха, че не са уведомени за това.

„България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна“, съобщиха за медиите от Външно министерство.

Мярката на Божков за неотклонение е била изменена, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ. На практика този акт няма значение за екстрадицията му, тъй като тепърва властите в ОАЕ трябва да решават за връщането у нас на българина.

Срещу Божков са повдигнати 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. Той е обвинен и в това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

Снимка: БГНЕС

Top