Пуснаха във ваканция на учениците в Раковски след протестите срещу тестването

Кметът на общината Павел Гуджеров определи със свое решение три неучебни дни

До извънредната ситуация се стигна след като в продължение на няколко дни родители от град Раковски протестираха срещу тестването на децата им в училище. Те настояват учениците да посещават часовете без да им се правят тестове, съобщи БНТ.

Близо 80% от родителите на учениците в училище „Христо Ботев“ вече са се подписали в протестна подписка срещу въвеждането на новата мярка.

Родители окупираха училището в кв. Секирово, отново протестират срещу тестването на децата

Днес на място пристигнаха експерти от РУО – Пловдив и кмета на Раковски Павел Гуджеров. Оказа се, че и в други населени места в общината има протестни подписки.

Така с решение на кмета се определят три неучебни дни – от днес до 10 ноември, за да се прецени как ще се действа в създалата се ситуация.

Директорът на регионалното управление по образованието в Пловдив Антоанета Кръстанова заяви, че очаква реакция по казуса и от изпълнителната власт:

„На това събиране решения, които да доведат до някакви действия веднага, от утре, не можеше да бъдат взети. Но кметът на община Раковски предложи три дни, които има право, да обяви за неучебни. В тези три дни аз съм сигурна, че и министърът на образованието, и министърът на здравеопазването ще дадат окончателен и категоричен отговор за това как ще продължи обучението на децата в община Раковски.“

Близо 300 родители от община Раковски на протест срещу тестването на децата в училище

От днес учениците в Раковски трябваше да преминат на дистанционно обучение заради повишената заболеваемост.

Снимка: стопкадър БНТ

Подобни статии

Top