Путин с първи коментар за военните удари по Сирия

Владимир Путин съобщи, че Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да се обсъдят „агресивните действия на САЩ и съюзниците им“ , предава ТАСС, цитирана от БТА.

САЩ, Великобритания и Франция удариха Дамаск

Русия осъжда нападението срещу Сирия. САЩ още повече усложняват хуманитарната катастрофа в Сирия и по същество помагат на терористите, каза още руският президент Владимир Путин.

Същевременно той заяви, че въздушните удари са в разрез сяи на международното право, след като не са разрешени от Съвета за сигурност на световната организация, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.

Със своите действия САЩ носят страдания на цивилното население, помагат на терористите, които вече седем години тормозят сирийския народ, провокират нова вълна от бежанци, пише в заявление на Путин, представено от пресслужбата на Кремъл.

На 14 април САЩ с подкрепата на своите съюзници нанесоха ракетен удар по обекти на въоръжените сили и на гражданската инфраструктура на Сирия. Без санкция от страна на Съвета за сигурност на ООН и в нарушение с Устава ѝ, нормите и принципите на международното право е извършен акт на агресия срещу суверенна държава, която се намира начело в борбата срещу тероризма, смята Путин.

Путин заяви, че САЩ са използвали инсценирана употреба на химическо оръжие срещу цивилно население, за да имат повод да нанесат удар по Сирия, предава ТАСС.

Подобни статии

Top