Работилници за малчугани за писани и плъстени великденски яйца в Етнографския - DC news

Работилници за малчугани за писани и плъстени великденски яйца в Етнографския

Работилниците са днес и утре

Заповядайте на 16 и 17 април 2022 г. (събота и неделя) от 10.00 ч. до 16.00 ч. на шарени работилници за писани и плъстени великденски яйца в Регионален етнографски музей – Пловдив. На гости ще са:

Светла Ракшиева – етнолог и майстор на писани яйца, която ще ви пренесе в света на безкрайната игра на цветове и фигури, на красотата на българската традиция и ще преживеете удоволствието от това „да направите нещо с ръцете си“. Ще имате възможност да си закупите и нейната книга „Писано яйце за Великден“, представяща в детайли целия процес по украсата на великденските яйца, техниките и различните мотиви.

Деница Запрянова-Костова – творец, валдорфски учител и изследовател на българските традиции, с която ще си направите яйца и великденска украса от вълна и ще разберете повече за терапевтичното въздействие от работата с този материал. Нейни помощници ще са Пенка Стамболджиева и Кристина Димова.

Програма:

16.04.2022 г.

Работилница за великденски писани яйца – 10.00 ч. до 16.00 ч. (продължителност около 50 мин.)

Работилница за великденски плъстени яйца и украса, съпроводена от приказка за деца, свързана с Великден – 10.00 ч. – 16.00 ч. (продължителност около 90 мин.)

17.04.2022 г.:

Работилница за великденски писани яйца – 10.00 ч. до 16.00 ч. (продължителност около 50 мин.)

Работилниците са подходящи за малки и големи. Носете си варени яйца, които да изпишете и вземете с вас вкъщи.

Такса – 5 лв. за работилница.

Подобни статии

Top