Работник пострада при трудова злополука (СНИМКИ)

Мъжът е паднал на земята от четвъртия етаж по време на ремонтни дейности

40-годишен работник пострада при трудова злополука в центъра на Пловдив. Той е паднал от четириетажна стара сграда, която се ремонтира в момента.

Инцидентът е станал на кръстовището на  улиците „Любен Каравелов“  и „Радецки“ около обяд, като сигналът на спешния телефон 112 е получен след 12.30 ч. Районът е отцепен от полицията, но първи на мястото е отишъл екип на пожарната. Впоследствие са дошли също спешен екип и полиция. Работникът, който е бил в безпомощно състояние с обгорено лице и кръв по тялото, е откаран в болница. Засега няма яснота какво е състоянието му.

Според запознати работникът най-вероятно е дръпнал дъска вътре в строежа, в резултат на което е настъпило вътрешно срутване, а той е паднал. Наложило се е другите работници на обекта да разбиват стъклото на единия прозорец на първия етаж, за да го извадят. В  момента текат прегледи, като по първоначални данни човекът не е тежко пострадал и няма опасност за живота му.

Причините за инцидента са в процес на установяване. Заради отцепването на района по обяд се бе образувало голямо задръстване.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пловдив.

Подобни статии

Top