Радек Щепанек остава треньор на Гришо

Всички в лагера на българина са доволни от коренната провяна в играта на българина на „Ролан Гарос“

Григор Димитров ще продължи да работи с Радек Щепанек и след „Ролан Гарос“. Такива поне са индикациите от хора, близки до лагера на тенисиста като легендата Мануела Малеева.

Българинът си партнира с бившата първа ракета на Чехия в последния месец, като демонстрира възходящо представяне под негово ръководство. 40-годишният Щепанек бе привикан на помощ от легендата Андре Агаси. Американецът продължава да няма възможност да бъде неизменно до Григор на всеки един турнир и именно поради тази причина предложи своя добър приятел да се заеме с тази роля, както бе и с Новак Джокович.

От щаба на Димитров обявиха, че партньорството му с Щепанек е до края на участието му на „Ролан Гарос“, след което двамата ще седнат и ще уточнят какво трябва да се случи, за да продължат рамо до рамо. Самият българин нееднократно заяви, че е доволен от взаимоотношенията си с бившия специалист на двойки. На турнира в Париж ясно се видя и отпечатъкът на Радек в играта на Григор.

28-годишният българин често излизаше на мрежата и опитваше къси топки, което бе присъщо именно на Щепанек в най-добрите му години. В крайна сметка първата ни ракета изигра най-добрия си турнир за последните 12 месеца, допускайки поражение в третия кръг от шампиона от 2015-а Стан Вавринка след три зрелищни тайбрека.

Легендата Мануела Малеева също изрази задоволството си от видяното от Григор в Париж. Тя бе във френската столица, за да подкрепи Димитров, чийто мениджър Георги Стоименов е съпруг на една от по-малките й сестри – Катерина.

„1-2 точки, 1-2 сантиметъра. Толкова понякога е необходимо, за да се реши един мач в полза на единия или на другия. Разбира се, че ме е яд, че Григор загуби, но от друга страна, мога само да го поздравя за играта му. Разликата е огромна, ако сравним къде беше преди две седмици, и се радвам, че го видях на едно друго ниво. Хъс, борбеност, раздаване, увереност. Всичко е на линия за едно добро представяне на идващите турнири на трева“, написа Малеева на профила си във Фейсбук.

Подобни статии

Top