Радев: Да се търси отговорност от политиците, които излагат на риск живота на военните

Държавният глава Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов посетиха Военномедицинска академия (ВМА).

Двамата се информираха за състоянието на бордния техник Алексей Каменов, който пострада след падането на вертолета Ми-17 в авиобаза „Крумово“.

Важно е, че офицерски кандидат Каменов е в добро стабилно състояние, той е със силен дух. Надявам се, че скоро ще бъде в нормално работоспособно състояние. Имам дългогодишен опит в тази материя и преди заключенията на разследващата комисия не бих спекулирал по тази тема. Това заяви президентът Румен Радев във ВМА.

Р. Петков: Да се изпълнят ангажиментите към семействата на загиналите пилоти

Това е голяма трагедия, призовавам да няма политически спекулации по нея, защото, не е морално. От утре останалите ще продължават да летят, ние сме длъжни да настояваме за решаването на проблемите. За по-малко от една година за втори път загиват летци, три КСНС направих специално за Българската армия нещо да се промени. Министър Каракачанов е поставен в политически, финансови и правни рамки, от които повече той не може да направи. Решаването на тези проблеми искат държавническо отговорно мислене и адекватни действия, категоричен е Радев.

Той добави, че мнозинството прекрати модернизационните процеси в БА, върна ги в изходна точка.

Двама са загиналите при падането на вертолет Ми-17 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха, вместо за ремонт и подготовка те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите, които трябва да имаме. Рискът от тези политически решения ги носят военните, лобизмът убива. Трябва да се потърси отговорност от политиците, които с решенията си излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи. Трябва да има повече военна експертиза, средства и далновидни решения, добави още Радев.

Източник и снимка: bgnes.com

 

Подобни статии

Top