Радев и Йотова ще участват в честванията за 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание - DC news

Радев и Йотова ще участват в честванията за 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Президентът ще произнесе слово

От 20.30 часа днес държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива, което се провежда под негов патронаж.

Президентът ще произнесе слово, след което ще се състои тържествената заря-проверка и ще бъде отдадена почит към паметта на загиналите въстаници.

Във възпоменателната церемония в историческата местност ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Преди това президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част на връх Шипка. Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий и духовници от Българската православна църква ще отслужат заупокойна молитва в памет загиналите български опълченци и руски воини.

В 12.20 часа Румен Радев ще произнесе слово, след което ще поднесе венец на Паметника на Свободата и ще отдаде почит пред паметта на загиналите герои за свободата на България.

От 16.20 часа президентът Румен Радев ще посети Историческия музей в Нова Загора, след което ще проведе среща с дейци на културата и общественици в Клуба на дейците на културата в читалище „Д. П. Сивков – 1870“.

Снимка: Dnes.bg

Подобни статии

Top