Радев обсъжда с ЦИК възможни ли са избори 2 в 1

Той заяви това по време на посещението си в гр. Съединение

„Ще поканя тази седмица ЦИК. Трябва да бъдем сигурни, че изборната администрация може да се справи в такава сложна ситуация, ако изборите са 2 в 1, за да не бъдат компрометирани”. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещение в гр. Съединение, предава NOVA. Президентът отказа да говори по други теми.

Държавният глава отправи приветствие към жителите и гостите на града по повод 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

„Този град завинаги свърза своето име със славната 1885 година. Именно тук, на площада, в защита на обявеното съединение, без колебание се стичат множество въоръжени мъже, които са готови да защитават с живота си жадуваното от всички българи обединение на Княжество България и Източна Румелия. Именно тук народният ентусиазъм достига своя апогей. Безстрашните четници и доброволци остават пример за нас със своята решимост и принос за успешен край на това общонародно дело”, заяви Радев.

„Днес съм тук, за да благодаря на вас, жителите на Съединение, за това, че грижливо пазите спомена за тези достойни ваши предци, които се превърнаха в мерило за родолюбие и смелост, както и да ви благодаря, че завещавате техния пример на идните поколения”, каза още той и допълни: „Само с общи усилия България може да върви напред. Нека споменът, който пазите жив днес, да ни дава вяра, че България може да върви по пътя на свободата и просперитета”.

1 2

Подобни статии

Top