Радев се качи на ракетна установка в Карлово. Ето какво каза за протестите (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев се покатери на зенитно ракетен комплекс  9М33 „Оса“

в Карловска бригада днес, където бе на посещение. Държавният глава разгледа военните съоръжения на 61-ва Стрямска механизирана бригада бе на посещение в най-елитното поделение на Сухопътни войски, за да разгледа военните съоръжения.

„Тези протести са демократични. В условията на нарастващата престъпност, на бедност, на повишаване на цени, оставката не е решение на проблема. Очаквам това правителство да предложи разрешение на проблема. Властта всъщност наказва хората за бедността им“, заяви президентът по повод масовите протести от вчера срещу високата гражданска отговорност и скочилите цени на горивата в цялата страна.

„Гласът на гражданите, техните болки и проблеми не се чуват от управляващите. Властта няма усещането и сензорите за проблемите на хората. Ако не се вземат съответните мерки, ако продължават да се дават арогантни и цинични изявления, нормално е протестите да продължат. Не мога да кажа дали те са режисирани политически, но смятам, че никой не може да изкара хората насила на улицата“, посочи още държавният глава.

По думите му една оставка на кабинета не би била решение на проблема, а абдикация от отговорност.

1 2

Подобни статии

Top