Radiohead и Pink Floyd се обявиха против излизането на Великобритания от ЕС

13035568_1741048512778205_983090034_o

Музикантите от рок групите „Рейдиохед“ и „Пинк Флойд“ се обявиха срещу излизането на Великобритания от ЕС, предаде ТАСС.

Членовете на двете групи смятат, че излизането на Великобритания от ЕС може да нанесе вреда на британската музикална индустрия, предаде ТАСС, като се позова на Асоциацията на британските музиканти.

Един от основателите на „Пинк Флойд“, барабанистът Ник Мейсън, китаристът на „Рейдиохед“ Ед О’Брайън, победителката в конкурса на Евровизия за 1967 г. – певицата Санди Шоу, и други изпълнители са призовали своите сънародници да гласуват на предстоящия референдум за оставане на Обединеното кралство в Евросъюза. Според тях разривът между Лондон и Брюксел може да навреди на музикантите заради появата на визови бариери и поскъпването на концертните турнета.

От Асоциацията на британските музиканти отбелязват, че 85 на сто от нейните 5000 членове са за оставането на страната в ЕС. „Исторически Великобритания винаги е била извън конкуренция, що се отнася до износа на музика зад граница. Ние смятаме, че най-добра основа за продължаване на този успех е да останем част от единния европейски пазар“, каза председателят на Асоциацията на британските музиканти Пол Пасифико.

Снимка: gettyimages.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top