Радослав Лукаев: Мико има изключителна физика

Лукаев е бивш национал за Купа „Дейвис“ и полуфиналист на „Уимбълдън“ при юношите

Радослав Лукаев е бивш национал за Купа „Дейвис“. Той е играл и полуфинал на „Уимбълдън“ при юношите. Сега работи основно с подрастващи и открива новите таланти на родния тенис. Той познава отлично качествата и на петимата тенисисти, които ще представят България на Sofia Open 2019. Ето го и коментара на Лукаев за нашите играчи, които ще стартират в надпреварата у нас пред „Меридиан мач“.

„Всяко едно от тези момчета може да пробие. Димитър Кузманов например е играч с изключителни физически качества. Това е неговото оръжие на корта. Един много обигран тенисист, който натрупа голям опит в турнирите от веригата Фючърс и тепърва започва да пробива в по-големи турнири – Чалънджър. Мико е с „уайлд кард“ за основната схема на турнира за трета година и се очаква да пробие в АТР сериите, което да му даде повече самочувствие и увереност за да продължи нагоре.

Що се отнася до Габриел Донев, то с него работим заедно. На държавното първенство в зала, на което Габи триумфира, бях в екипа му. По-скоро играя ролята на мотиватор. Решили сме да пробваме и занапред. Габи е играч, който също има потенциала да се развие, но всички знаем, че финаисовата част е много важна.

Миналата година Донев започна да пробива във Фючърси и планът за него за настоящата 2019-а включва добро представяне на Sofia Open. В „Арена Армеец“ ще можем ясно да видим какво точно му липсва в сравнение с големите, за да работим точно върху това.

Адриан Андреев пък безспорно е едно от най успешните деца в света за възрастта си на ниво ITF. За жалост все още не може да пробие във Фючърс, което да му даде самочувствие. Според мен му е още рано за това ниво, защото няма нужния опит и мачове в мъжкия тенис. Но съм сигурен, че с времето това ще се случи.

И Алекс Лазаров е сред тенисистите, които за поредна година ще участват на Sofia Open. Натрупал е голям опит на това ниво. Според мен, ако Алекс е физически готов, може да поднесе изненадата на турнира със запомнящ се резултат.

Алекс Донски – за разлика от миналата година, когато игра основна схема на сингъл, си спечели правото да участва сега заедно с Лазаров в основна схема на двойки. Дано да успеят.

Въобще, като цяло очаквам тази година да бъде по успешна за нашите млади състезатели и те да бъдат физически и психически готови”, анализира участниците ни Лукаев.

Подобни статии

Top