Радослав Росенов и Уилиам Чолов на финал на ЕП по бокс в Будва

Даниел Кирило и Кирил Борисов спечелиха бронзови медали

Радослав Росенов се изстреля на финал на Европейското първенство по бокс за младежи в Будва. Националът ни ще боксира за златния медал при 60-килограмовите, след като победи в много здрава битка Ерик Израйелян от Армения.

Срещата премина равностойно, като двамата се хвърлиха на размени още от първия гонг. Родният талант обаче бе този, който успя да нанесе по-точните попадения. Арменецът пък разчиташе на по-близък бой, но и на много нечисти действия, като в средата на втория рунд получи наказание за постоянно задържане. Така Росенов се класира за финал след 3:1 съдийски гласа и в събота ще се изправи срещу Алексей Шендрик (Рус).

Уилиам Чолов донесе втори финал за българския бокс от Европейското първенство за младежи.

Националът успя да преодолее съпротивата на корав съперник, в лицето на сърбина Рашко Симич. В категория до 75 килограма двамата направиха равностоен мач, като българинът отново показа отличния си усет за контриращи и залъгващи действия, с които нанесе точни попадения на противника си. Сърбинът също показа, че не е случаен боксьор и имаше своите моменти, но класата на Чолов си каза думата в третия, решителен рунд и той се поздрави с успех след 3:2 съдийски гласа. За златния медал талантът ни ще срещне руснака Аким Павлюков.

Даниел Кирилов пък спечели бронзов медал. В категория до 57 килограма той отстъпи с 0:5 гласа на арменеца Манвел Петросян.

Кирил Борисов също спечели бронзово отличие. При най-тежките +92 кг националът ни отстъпи на украинеца Дмитро Баблюк с 0:5.

Подобни статии

Top