Радослав Янков: Имам сили за още една Олимпиада (ВИДЕО) - DC news

Радослав Янков: Имам сили за още една Олимпиада (ВИДЕО)

Павел Ангелов слага край на кариерата си, потвърди го на прибиране на Летише София

Състезателят по сноуборд Радослав Янков и представителят ни в шейните Павел Ангелов се прибраха от Зимните олимпийски игри в Пекин.

„Желание за още една олимпида имам на 100 процента, сили също имам. Зависи изцяло само от мен, надявам се да продължават да ме подкрепят, да бъда здрав, да се запазя здрав. Виждате, че при нас границата на тези, които карат, са от моята възраст нагоре, така че опитът е от голямо значение и с удоволствие продължавам напред“, заяви чепеларецът.

Неговото 15-о място в паралелния гигантски слалом бе върхово постижение за Янков на олимпийски игри, както и най-доброто българско представяне в Пекин до момента.

„Надявам се алпийците ни и биатлонистите да успеят да направят още по-добри класирания. Имат шансовете и наистина вярвам в това. Оценявам си представянето високо. Сравнявам го с това, че миналата година бях доста зле здравословно и това ми връщане в Световната купа просто ме удовлетворява. Резултатът тук беше добър за мен. Може би не е това, което се очаква, но аз съм доволен и знам, че ако всичко върви наред и съм здрав, нещата ще бъдат все по-добре и по-добре“, коментира Янков на Летище София.

„В интерес на истината Карл караше безупречно през цялото състезание. Въпреки това мисля, че можех да се преборя с него, но направих грешки. Трябваше да рискувам, за да го изпреваря по някакъв начин. Не мисля, че трасето имаше някаква голяма разлика, имах шанс и на това трасе, но по-добрият печели. Направих грешка, неточност и това ми костваше някакви стотни, разконцентрирах се надолу в самото спускане. Яд ме е за тази неточност, защото аз знам, че когато някой е пред мен, някакви сили се задействат в мен и мога да рискувам на 110 процента и много пъти се е получавало, но този път не ми достигна“, разказда чепеларецът за отпадането си на осминафиналите от бъдещия шампион Бенямин Карл.

„В първите дни за тренировки беше минус 23-24 градуса, с вятъра се усещаше над минус 30. Тегаво беше за тренировка, но впоследствие започна леко да се стопля и за моя старт беше перфектно време, не е било чак толкова студено. Надморската височина се усещаше наистина. Но това е олимпиада, всеки трябва да е готов, независимо какви са условията. Ще ми трябва малко време да се отърся от всички емоции. Много и различни бяха – радост, когато успях да вляза във финалите, защото това беше голяма стъпка за мен. После това отпадане донякъде ме разочарова, защото човешката природа е такава, че ценим всичко, което ни се случва, но когато си близко до нещо, те е яд, когато не успееш“, каза още Янков.

Павел Ангелов пък потвърди, че слага край на кариерата си.

„Мечтата ми беше да се класирам в топ 20, да покажа по-добър резултат, не успях. Не бяха кой знае колко чисти спусканията ми, като цяло не съм доволен от представянето си. Последна олимпиада беше за мен, не съм доволен от представянето си, целите ми бяха други.

Единственото, което ме задоволява, е по-доброто представяне от предходните олимпийски игри в Пьончанг. Реших да спра тук, да дам шанс на следващите след мен да се изявят и те, дотук с моята кариера, ще се занимавам с треньорска дейност. Имаме младежи, четири-пет състезатели, които засега се справят отлично и се надявам да ме заместят добре“, коментира той.

Източник: БГНЕС, gong.bg, БОК

Подобни статии

Top