Радослав Янков осми в Бад Гащайн

Чепеларецът победи водача след квалификациите, но на четвъртфиналите попадна на бабуна и загуби контрол

Българинът Радослав Янков завърши на осмо място на паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Бад Гащайн (Австрия).

Янков, който влезе в елиминациите с последен 16-и резултат квалификациите, отстрани в първия кръг по червеното трасе победителя в пресявките Едвин Корати от Италия.

На четвъртфиналите, обаче, той трябваше да кара по по-проблемното синьо трасе срещу друг италианец Маурицио Бормолини. Чепеларецът стартира добре, но около средата на пистата той загуби контрол на една бабуна и падна, което се оказа решаващо.

Бормолини в последствие стигна до финала, но допусна грешка още в началото и не завърши в дуела срещу сънародника си Даниеле Багоца, който постигна първа победа за сезона и общо втора в кариерата си за Световната купа.

Германецът Щефан Баумайстер се нареди трети, след като изпревари лидера в генералното класиране за сезона Роланд Фишналер (Италия), който води с 3310 точки. Втори е Баумайстер с 2030 точки, а трети е Бенямин Карл (Австрия) с 1912 точки. Янков заема осмата позиция в подреждането в паралелните дисциплини с 1630 точки.

В надпреварата при жените триумфира Рамона Хофмайстер (Германия), след като изпревари на финала носителката на Световната купа в паралелните дисциплини в последните четири сезона Естер Ледецка (Чехия). Трета завърши Юли Цог от Швейцария.

Хофмайстер постигна четвърти успех в кампанията и продължава да води убедително в генералното класиране с 4360 точки. Цог излезе на втора позиция с 2600 точки, а ЛАдина Джени (Швейцария) е трета с 2470 точки.

Подобни статии

Top