Радослав Янков отпадна на осминафиналите

Българинът бе елиминиран от австриеца Бенямин Карл, но записа 15-о място в паралелния слалом, което е негово върхово постижение на олимпийски игри

Радослав Янков отпадна в осминафиналите на паралелния гигантски слалом на сноуборда на Зимните олимпийски игри в Пекин. В дуел с австриеца Бенямин Карл българинът завърши на 0.36 секунди зад опонента си и приключи с надпреварата.

По-рано днес Янков преодоля квалификациите с 15-то време. По този начин 32-годишният сноубордист подобри най-доброто си представяне на олимпийски игри, след като в Сочи 2014 записа 21-во и 25-то място, а преди четири години в ПьонгЧанг финишира на 19-та позиция.

„Направих няколко грешки, защото наистина се опитах да рискувам. Той беше безгрешен в квалификациите и ако не рискуваш, шансът е много малък. Смесени са чувствата, тъй като това ми е едва второ достигане до финали в гигантския слалом за сезона и съм доволен, но можех да направя нещо повече.

Това е състезанието, по-добрият побеждава. Определено дойдох много по-зрял тук, опитах се да не мисля за класирания и мисля, че специално във второто спускане в квалификациите се получи и успях да дам добро време. Сега също влязох спокоен, но имах малки пропуски. За мен е голям опит участието на олимпийски игри. Доволен съм, защото имаше вероятност изобщо да не мога да продължа със сноуборда. Иска ми се да изкараме още един олимпийски цикъл, надявам се да нямам болежки“, заяви Радослав Янков пред БНТ.

Снимка: БОК, Йордан Петков

Подобни статии

Top