Радост в Брезово: Започна ремонт за 13 млн. - DC news

Радост в Брезово: Започна ремонт за 13 млн.

Стартираха ремонтните дейности по пътя Раковски – Брезово

Народният представител Младен Шишков и кметовете на Раковски Павел Гуджеров и на Брезово Христо Енков дадоха старт на ремонтните дейности на пътя Раковски – Брезово.

Реконструирани ще бъдат 12 километра републиканска пътна мрежа. Отсечката свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия. Изпълнението на проекта ще продължи и по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана.

Ремонтът е дълго чакан от жителите на двете общини, коментираха кметовете и е плод на едногодишни разговори между тях и Областно пътно управление. Проектът ще се финансира от държавата, като по предварителните изчисления ще струва 13 000 000 лева.

Трафикът между двете населени места ще има обходен маршрут, движението ще бъде пренасочено през селата Отец Кирилово и Дрангово. Шишков и Енков уточниха, че през тази година ремонтни дейности на улиците ще бъдат извършвани както в Брезово, така и в почти във всяко село в общината, като парите също са осигурени от правителството на Бойко Борисов.

Подобни статии

Top