Рафаел Надал помага в разчистването на родния си остров Майорка (СНИМКИ И ВИДЕО)

Световният №1 нахлузи гумени ботуши и хвана лопатата, на острова е тенис академията му

Световният №1 Рафаел Надал се включи самоотвержено в разчистването на родния си остров Майорка след потопа, който отне живота на девет души. От вчера на Майорка кипи усилен труд, като се включиха стотици доброволци. Един от тях обаче направи впечатление на фоторепортерите, които разпознаха Надал.

Рафа работеше рамо до рамо с други доброволци по почистването на наводнен цех. Той без да се замисля обу високи гумени ботуши и хвана лопатата, за да помогне на хората. Заедно с него бяха и други хора от щаба на академия „Рафа Надал“, която е в Манакор, на 15 километра от Сант Лоренс де Кардасар.

Самият Надал пък не искал да си прави реклама с действията си, като помолил да не бъде сниман. Местни журналисти обаче държали да запечатат момента, като фотосите логично бързо набраха популярност и се споделят в социалните мрежи.

„Днес е тъжен ден за Майорка. Нашите най-дълбоки съболезнования на семействата на починалите в Сант Лоренс. Днес отваряме стаите на Академията за всички, които имат нужда“, написа Надал в Туитър.

Освен че помага в разчистването, Рафаел Надал изрази готовност да приюти в академията си пострадали хора, които нямат подслон. 50 човека вече пренощуваха там и ще останат още няколко дни.

Преди няколко години нещо подобно направи сърбинът Новак Джокович, който дари 1 милион долара след наводненията в родината си.

Подобни статии

Top