Ръководство и синдикати във ВМЗ: Обстановката в завода е спокойна - DC news

Ръководство и синдикати във ВМЗ: Обстановката в завода е спокойна

Съсредоточаваме усилията си върху производствените задачи и социалния пакет, посочват от Вазовските машиностроителни заводи

Ден след като в Министерството на икономиката и индустрията се проведе среща между служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов и представители на КТ „Подкрепа“ и КНСБ,  във ВМЗ-Сопот се проведе среща между ръководството на завода и представители на двете синдикални организации.

На срещата,  която премина в дух на разбирателство и взаимно уважение, бяха обсъдени проблемни и актуални въпроси.

В хода на разговорите бе констатирано, че обстановката в завода е спокойна и че сключените договори се изпълняват в срок.

Ръководство, синдикати и работници съсредоточават усилията си върху производствената програма, както и върху изпълнението на строителната програма, която новото ръководство съвместно със синдикатите започна – така че да бъдат подобрени осезателно условията на труд, бе решено по време на срещата.

Обединени са и усилията на всички по отношение на подобряване организацията на работа и повишаване производителността на труда.

Синдикати и ръководство бяха единодушни, че работата по изпълнението и разширяването на социалния пакет в завода, както и спазването на Колективния трудов договор ще продължи.  Те излязоха от срещата обединени и уверени, че поставените цели ще бъдат изпълнени в името на това ВМЗ да е стабилен и да се развива.

Снимка: ВМЗ-Сопот
Top