Раковски два дни под блокада заради посещението на папа Франциск

Всички, които желаят, ще могат да видят Негово Светейшество папа Франциск в Раковски на 6 май.

Това заяви на брифинг в община Раковски кметът Павел Гуджеров. Той съобщи, че лично ще посрещне Светия отец. Според него най-добра възможност да се види папата, ще бъде времето, в което той преминава от църквата „Пресвето сърце Иисусово“ в кв. Генерал Николаево до храма „Св. Архангел Михаил“ в кв. Секирово. Маршрутът на папамобила ще бъде през бул. „Георги Раковски“ и точно там миряните ще могат да го видят.

„От Ватикана държат Светия отец да е сред хората. Очакваме всякакви изненади от папа Франциск, дори да слезе сред хората“, посочи Гуджеров.

Той подчерта, че е желателно всички, които идват от автогарата, която се намира в кв. Генерал Николаево до площада, който се намира пред църквата „Пресвето сърце Иисусово“ да заемат местата си не по-късно от 9-9.30 ч.

„Очаква се негово светейшество папа Франциск да е на площада пред църквата „Пресвето сърце Иисусово“ около 10.30 ч. Светата литургия и първото причастие ще започнат в 11.15 ч. За удобство на всички присъстващи от Министерски съвет са приготвили големи видеостени, които ще излъчват това, което се случва вътре“, поясни кметът на Раковски.

В 14.30 ч. ще започне придвижването към църквата „Св. Архангел Михаил“ в кв. Секирово. Очаква се по  бул. „Георги Раковски“ да мине папата с папамобила. Маршрутът след това минава през пл. „Европа“ в кв. Секирово, където също ще има голяма видеостена, която ще излъчва случващото се в храма, допълни Гуджеров.

Той съобщи, че на 5 май ще бъдат затворени като зона за сигурност следните улици в Раковски:

ул. „Москва“  в кв. Генерал Николаево

ул. „Цанко Дюстабанов“ и „Никола Вапцаров“ от кръстовището на с ул. „Петър Богдан“ до това с ул. „17 август“. 

1 2

Подобни статии

Top