Раковски изпрати с благодарност отец Димитър

Почитаният от всички раковчани отец Димитър отслужи последната си литургия

като свещеник на енорията „Пресвето Сърце Исусово“ днес. Църквата в квартал Генерал Николаево бе препълнена с енориаши, дошли не само за тържествената литургия и миропомазване, но и за да се сбогуват с отеца, който  прекара близо  15 години в Раковски и ги посвети изцяло в служба на Бога и хората.

За да отдадат заслужена почит на неделната служба в храма бяха монсеньор Георги Йовчев – епископ на Софийско-Пловдивската епархия, кметът на община Раковски Павел Гуджеров и неговите заместници Татяна Бакова и Божидар Стрехин.

На раздяла Гуджеров подари на отец Димитър картина на местния художник Веселин Мирчев и му връчи благодарствен адрес.

Ние католиците от Раковски високо оценяваме всичко, което сторихте за нас през годините прекарани в нашия град като  покровител и пазител на християнската вяра.  Вие сте от хората, които са пример за разбиране, милосърдие и човешка солидарност, които вдъхват оптимизъм, че от всяка невъзможна ситуация има изход, стига всички заедно да поискаме да го намерим. Желаем Ви добро здраве, силен дух и хубави мигове в бъдещите ви начинания по пътя ви като светъл човек обречен на Господа Бога.

Надяваме се, че и в бъдеще ще можем да разчитаме на Вашето приятелство и подкрепа. Винаги ще сте добре дошъл в Раковски! А вратите на църквата „Пресвето Сърце Исусово“, както и сърцата на енориашите, ще бъдат отворени за Вас.

Една от най-великите тайни на живота е, че единственото , което си заслужава да бъде правено е това, което правим за другите.

За достойнството и морала Ви благодарим от сърце! – се казва в благодарственото писмо.

Подобни статии

Top