Раковски поздрави своя побратим

На 24 април отбелязваме Световния ден на побратимените градове

Празникът се чества във връзка с годишнината от основаването на Световната организация на побратимените градове през 1957 г..

Побратимен град е град, който е обвързан с друг град с цел да се поощрят контактите и културните връзки между двата града.

По този повод кметът на Община Раковски Павел Гуджеров  изпрати поздравителни адреси до побратименият с Раковски град Чипровци.

„Убеден съм, че с  годините ще  укрепваме  нашето сътрудничество и традиционната ни дружба и  ще допринесем много за установяване и развитие на културния и икономическия обмен, както и за сближаването и създаването на приятелски отношения между жителите на нашите общини. 
Високо ценя нашето сътрудничество и ще продължа да работя за неговото развитие и задълбочаване, като съм убеден, че ни очакват още много нови вълнуващи срещи.

 Надявам се, че и в бъдеще ние ще развиваме многостранни връзки между нашите градове. Пожелавам на жителите на Чипровци просперитет, крепко здраве, бодър дух и благополучие.“, се казва в поздравителния адрес от общинския кмет.

Подобни статии

Top