Раковски в очакване на Коледа (ПРОГРАМА)

Посрещането на Коледа в община Раковски ще бъде украсено с множество събития

В очакване на светлия празник, жителите на града ще се насладят на празнични концерти, Коледен базар, а за финал ще се хванат заедно на хорото.

Още тази неделя на 10 декември след литургията в църквата „Св. Архангел Михаил“ в квартал „Секирово“ е планиран Коледен базар.

 Вижте още: Коледен базар събира пари за спортна площадка в Калековец

Следващата неделя на 17 декември от 18:00 часа енорията в квартал „Генерал Николаево“ – „Пресвето сърце Исусово“ е подготвила Коледен спектакъл за жителите на Раковски. Концертът ще се проведе в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Малко преди Коледа талантливите танцьори от ПФА „Слав Бойкин“ ще подарят на своите съграждани фолклорен празничен концерт, които ще бъде на 22 декември от 18:30 часа в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“.

За празничното настроение в самия Коледен ден ще се погрижат виртуозните музиканти от оркестър „Млади Тракийци“. На 25 декември от 17:30 часа всички жители на града са поканени да извият празнично българско хоро на площад „Европа“ в Раковски.  

В същия празничен ден (25 декември) в центъра на село Стряма, жителите ще поведат Коледно хоро от 18:00 часа. А за настроението на празника ще се погрижи оркестър „Марица“.

В село Шишманци също ще извият празнично хоро – на 26 декември от 13:00 часа в центъра на селото. Хорáта ще се танцуват под ритмите на оркестър „Феникс“.

Подобни статии

Top