Ральо Ралев – обвиняем, обвинението срещу него е за търговия с влияние

Освен Ралев е арестуван още един човек

„Две лица, включително и кметът на район „Северен“ са привлечени в качеството си на обвиняеми за корупционно престъпление. Те са привлечени с постановления в качеството си на обвиняеми, но тези постановления предстои да им бъдат предявени“, заяви в предаването „Плюс-минус“ на NOVA зам.-главният прокурор Иван Гешев. По думите му обаче от самото съставяне на постановленията двамата задържани вече са в качеството си на обвиняеми лица.

Ралев арестуван за корупционни престъпления

Според Гешев обвинението срещу Ралев е за търговия с влияние. Той отказа да говори повече по случая и допълни, че повече коментари в детайли ще има на подробна пресконференция утре. Тя е насрочена за 13.00 ч. в в заседателната зала на Апелативната специализирана прокуратура на „Черковна“ 90 в столицата.

Доведоха Ральо Ралев с белезници в районното кметство (СНИМКИ)

Зам.-главният прокурор допълни, че случаят на Ралев има много прилики със случая в столичния район  „Младост“, но има и разлики.

„Имах предвид, че случаят „Младост“ е особен заради това, че се наложи почти всичко да обясним директно пред обществеността, но така се сложиха нещата. Отделно повечето материали, включително СРС-тата са в интернет и медиите. Т.е. получи се страничен ефект, който не е много добър“, поясни Иван Гешев.

Зам.-главният прокурор: Има сходство между арестите на Ралев и Иванчева

Припомняме, че кметът на „Северен“ Ральо Ралев беше арестуван вчера следобед и вече едно денонощие е в ареста. След привличането му като обвиняем най-вероятно е издадено и прокурорско постановление за 72-часово задържане, тъй като няма информация Ралев да е освободен.

Арестуваха кмета на „Северен“ Ральо Ралев

Подобни статии

Top