Ральо Ралев остава в ареста! В залата кметът на „Северен“ помоли за по-лека мярка, за да се грижи за децата си

Върнаха карловския бизнесмен Иван Делевски в ареста

Апелативният специализиран съд остави в ареста кмета на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев и върна обратно в килията пуснатия под парична гаранция Иван Делевски.

Ралев и бившия тв бос Делевски са обвинени за корупционна схема и поискан рушвет от 60 000 лева от строителния предприемач Здравко Ангелов.

Апелативните магистрати решиха, че има опасност Ралев да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат на свобода. В същото време те не приеха мнението на колегите им от първа инстанция, че рискът Делевски да погази пак закона е по-малък.

В залата Ралев помоли за по-лека мярка, тъй като трябва да се грижи за двете си деца и за родителите си. Пред магистратите той обясни, че баща му е на 71 години и страда от туберколоза, а майка му наскоро претърпяла операция и трябвало да се грижи и за двамата.

Припомняме, че Ралев и Делевски бяха задържани при спецакция на 30 май. Преди пет месеца Ралев и неговия приятел били подслушвани, а според прокуратурата в СРС-та има достатъчно доказателства, че двамата са упражнявали натиск над главния архитект, а впоследствие било неизбежно и той да поиска подкуп от строителния предприемач.

В деня на арестите предприемачът трябвало да отиде с сътрудника на Ралев – Иван Делевски до чейндж бюро, за да смени предадения подкуп, който бил в размер на 60 хиляди лева.

Идеята била, ако случайно парите са маркирани те да бъдат подменени с валута и така маркираните банкноти да не бъдат в тях. До смяна на парите обаче така и не се стигнало.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top