Ральо Ралев отчете: Градът е за хората, не за колите!

Нови акции за премахване на незаконни постройки

в ромските махали на територията на район „Северен“ обеща за тази година (2018 г.) кметът на района Ральо Ралев. Още от началото на април започва премахването на незаконни гаражи в Арман махала, предстои премахването на незаконни къщи и по северната част на ул. „Дилянка“, в Шекера.

14 незаконни гаражи и поне 10 жилищни постройки са премахнати през 2017 г. само в Арман махала. Част от гаражите били използвани като жилищни помещения. Много са и съборените постройки в Шекер махала, особено по южната страна на ул. „Дилянка“.

„Улица „Дилянка“ е „байпасът“, който свързва северната част на Пловдив с основния път към магистралата и Голямоконарско шосе“, посочи Ралев. И разясни, че в този район самите жители на кв. „Тодор Каблешков“, който граничи с улицата, подавали сигнали в кметството за нередности и незаконни сгради.

„Премахването на незаконни постройки не е пиар акция а е наша принципна позиция“, категоричен беше районният кмет и обяви, че първите издадени от него заповеди за събаряне на незаконни обекти датирали още от началото на 2012 година, едва шест месеца, след началото на първия му мандат.

Водят се поне 5 дела в Страсбург

1 2

Подобни статии

Top