Ральо Ралев внесе оставката си в ОбС Пловдив

Предстои да бъде насрочена извънредна сесия за избор на нов районен кмет до изборите

Кметът на „Северен“ Ральо Ралев е подал оставка, потвърди за DCNEWS председателят на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова. Това е станало вчера, когато в канцеларията на местния парламент е внесено заявлението на Ралев.

Според Петкова то ще бъде изпратено до Общинската избирателна комисия в тридневен срок, а тя от своя страна има още три дни, за да прецени дали да го освободи. След това ще бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет, на която трябва да бъде избран нов кмет на „Северен“ до изборите.

На въпрос на DCNEWS коя избирателна комисия трябва да освободи Ралев – действащата за изборите през 2015 година или сегашната, Петкова отговори, че според последните промени в Избирателния кодекс от 2016 година, това може да направи и новата ОИК. Затова заявлението на Ралев ще бъде изпратено до нея.

Припомняме, че Ралев бе арестуван в края на май по обвинение за поискан подкуп от строителен предприемач. Той бе освободен под гаранция от 150 хиляди лева от Апелативния специализирани наказателен съд пред иняколко седмици и в момента е в неплатен отпуск до 11 октомври, включително. Изпълняващ длъжността кмет на района е заместничката му Лариса Кътова.

Подобни статии

Top