Ранените от катастрофата край Вакарел – в три софийски болници

Шестима са загиналите, а 22 пострадалите

Общо 22 пострадали при автобусната катастрофа на магистрала „Тракия” до Вакарел са откарани в болниците в София, съобщи bTV.

10 души са приети в спешното отделение на „Св. Анна”. Четирима са в противошокова зала в тежко състояние, двама от тях се оперират.

„Четиримата са със съчетана травма – гърди, корем и крайници. Има трима души, иоито са с изолирани счупвания на ръцете, които също подлежат на оперативна интервенция. Трима са със сравнително леки наранявания. След доуточняване ще преценим дали да ги освободим за домашно лечение, или да бъдат приети за наблюдение в болницата“, каза директорът на „Св. Анна” Славчо Близнаков.  По думите му към този момент нужда от кръводаряване в болницата няма.

Други четирима пострадали са откарани в „Пирогов” – дете, мъж и две жени. Мъжът има черепно-мозъчна травма, нараняванията на жените тепърва се установяват. В най-тежко състояние е детето, което е с гръдна травма и в момента е в операционната. Тъй като не се знае колко още ранени от катастрофата може да бъдат транспортирани до „Пирогов”, от болницата казаха, че имат 10 операционни в готовност.

Автобусът е тръгнал от Бургас в 6 ч. със 7 пътници. Напълнил се е по другите спирки, предаде bTV. Двамата шофьори не са били уморени и са били опитни. В автобуса е имало общо 45 пътници. Рейсът се е движил по редовна линия Бургас – София.

Движението по магистрала „Тракия“ при км 27, в района на Вакарел, вече е пуснато и се осъществява двупосочно в платното в посока Бургас, информираха от АПИ. В участъка на катастрофата на км 27 е организиран обход от Ихтиман до Вакарел, посока София по стария път. Пътна полиция насочва трафика. Полицаите подпомагат изтеглянето на превозните средства чрез обратен завой – посока Пловдив и ги насочват по стария път.

Снимка: Дарик

Подобни статии

Top