Рашидов в Пловдив: Надявам се да надделее разумът или фактурата ще бъде за сметка на българския народ (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Рашидов в Пловдив: Надявам се да надделее разумът или фактурата ще бъде за сметка на българския народ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Председателят на 48-то Народно събрание дари ценни книги на НБ „Иван Вазов“

„Много искам да има правителство!“ – Това заяви в Пловдив председателят на Народното събрание Вежди Рашидов, който днес бе в града под тепетата, за да направи дарение от книги за фонда на НБ „Иван Вазов“.

„Аз на тези години малко съм жертва точно на това, затова поех тази тази отговорност, да съм председател на парламента, защото наистина е тежко и отговорно. Съдбата на хората не е шега! Аз никога не съм си позволявал този лукс на гърба на хората да се забавлявам. Не е забавление. Затова дълбоко разчитам на разума на всички вътре, за да може наистина да има работещо правителство с работещ парламент“, допълни още той.

По думите му сформирането на кабинет касае съдбата на хората. „Аз пак повтарям думата хората, защото аз съм един от тях, от Кърджали и за мен е много важно моите приятели и близки да живеят що-годе нормално, а това зависи от закони, от политици, от бюджети, от политиката, която водим. Така че трябва малко разум и се надявам да надделее разумът, ако не надделее, ще бъде фактурата за сметка на българския народ“, подчерта депутат №1 в 48-то Народно събрание.

Според него вече се вижда краят на сформирането на парламентарните комисии. „Още две комисии останаха, нека да поспорят малко, нормално е да се дебатира, нормално е да спорят. Още малко остана, без тези две комисии няма как да тръгне парламентът и те ще станат тези дни“, прогнозира Рашидов.

Председателят на Народното събрание дари ценни книги за фонда на Народна библиотека в Пловдив „Иван Вазов“ в Деня на народните будители. Сред тях бяха специално подвързани издания на петте Конституции на България от Освобождението насам, както и колекция от български класици, съвместно с издателство „Захарий Стоянов“. На церемонията в НБ „Иван Вазов“ присъства и собственикът на издателството Иван Гранитски.

Рашидов беше посрещнат пред библиотеката

от кмета на Пловдив Здравко Димитров и председателя на ГЕРБ под тепетата Иван Тотев. Още с влизането в библиотеката Рашидов обърна внимание на големия стенопис, посветен на патрона на институцията Иван Вазов и емблематични негови герои. Паното е изписано от Йоан Левиев, Георги Божилов – Слона и Христо Стефанов.

Председателят на парламента бе приветстван от директора на библиотеката Димитър Минев. Минев му подари най-новото издание на библиотеката от тази година.

1 2

Подобни статии

Top