Расте броят на опасните шофьори! Пияни и дрогирани сядат зад волана в Пловдивско

Четири случая само за едно денонощие на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества

На 10-ти февруари около 23,30ч. служители на Първо РУ на улица «Димитър Талев» спрели за проверка «Опел Вектра». Лекият автомобил бил управляван от 19- годишен водач от село  Крепост, обл. Хасково.  Младежът се държал неадекватно и бил откаран в районното управление, където му била извършена проба с драг чек. Тестът реагирал положително за употреба на марихуана. По случая е започнато бързо производство за  престъпление по чл. 343Б ал 3 от НК. Работата по случая продължава.

При проверка служителите на Второ РУ задържаха за шофиране след употреба на канабис 19 -годишен водач на «Сузуки гранд витара». Младежът бил спрян за проверка на улица «Свети Валентин» в Пловдив. При извършена проба по надлежния ред, драг чек тестът реагирал положително на канабис.

На нарушителят е издаден АУАН по Закона за движение по пътищата и талон за медицинско изследване на кръвта, но водачът е отказал да даде кръвна проба. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл 343 Б ал 3 от НК. Материалите са докладвани на прокуратурата.

В РУ Карлово е започнато бързо производство срещу 28 годишна жена от село Васил Левски. На 10 февруари в село Ведраре, проверяващите спрели лек автомобил «Фолксваген голф».  В хода на извършвана проверка се оказало, че жената управлява автомобила си, без СУМПС и е в едногодишен срок от наказанието и по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство-престъпление по чл. 343 В ал 2 от НК. За случая е уведомена РП Карлово.

Задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества е и 22 годишен от Брезово.  Проверката  била извършена на 10 февруари на улица «Русалка»  в гр. Брезово. Служителите на РУ Раковски установили, че водачът управлява МПС чужда собственост – лек автомобил «Фолксваген голф», а направеният тест с драг отчел употреба на тетрахидроканабинол. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 Б ал 3 от НК.

Подобни статии

Top