Ратко Достанич бе на "Лаута" - DC news

Ратко Достанич бе на „Лаута“

Сръбският специалист още  не е постигнал договорка с шефовете на Локо, които в момента умуват на какъв пост да го назначат

Гласеният за нов шеф на школата на Локомотив (Пловдив) Ратко Достанич обяви пред „Тема Спорт“, че все още не е постигнал договорка да започне работа в клуба. Сръбският специалист е бил тези дни под тепетата за преговори.

„Засега няма нищо и не съм започнал работа в Локомотив. Предстои ни да се видим по-късно пак с шефовете на клуба. Нямаме договорка. Бях в Пловдив и говорихме с ръководството, но това е нормално. Видях каква е базата, каква е ситуацията в клуба – школата, първия отбор, стадиона. Но пак казвам, засега няма нищо“, коментира бившият треньор на Левски и Славия. На въпрос каква точно длъжност ще заема на „Лаута“, сърбинът бе лаконичен: „За това попитайте хората от клуба, аз не искам да споделям подробности и детайли. Предварително не искам нищо да казвам. Винаги е възможно нещо да се случи. Има време да се договорим“.

От близо година Ратко Достанич е без работа. За последно е бил начело на черногорския Зета до юли 2021-а. Според запознати специалистът и шефовете на „смърфовете“ не могат да се разберат именно за точната длъжност, която той ще заема на „Лаута“. Както е известно, ще има още един нов шеф – Таско Тасков, който ще е административен и маркетингов директор.

Като бивш наставник на сините той сподели и очакванията си за финала за купата с ЦСКА в неделя. „Най-големият мач в България. Хубаво нещо е това, най-хубаво е за феновете. Като човек, работил в Левски, най-нормалното нещо е да се надявам те да спечелят трофея и им го пожелавам“.

Подобни статии

Top