Равносметка: 10 загинали и 28 ранени при пожари в Пловдивско (ВИДЕО)

127 дка гори и 7000 дка ниви изгорели за първите осем месеца на годината

10 са загиналите, а 28 са ранените при пожари от началото на годината досега в Пловдиско. Това съобщи зам.-директорът на РДПБЗН-Пловдив гл. инспектор Петър Тосков. Това е доста повече в сравнение със същия период на миналата година, когато загиналите са били 8, а ранените 17, уточни той.

На общо 3494 сигнала за произшествия са се отзовали пловдивските огнеборци за първите 8 месеца на годината. От тях 473 са били пожарите с материални щети, а от тях 60 са били на автомобили.

127 дка горски масиви са унищожени през тази година. Сред най-тежките пожари, гасени от огнеборците е бил този в Карловския балкан. Въпреки трудностите на терена пожарникарите успяха да загасят огъня.

7000 дка ниви са изгорели тази година. Един от най-големите бе на житните масиви в землищата на Раковски и Брезово, както и пожарът между Прослав и Коматево, посочи Тосков.

Основните причини за възникване на пожарите са късо съединение  и небрежност при боравене с открит огън. 69 са били инцидентите заради отоплителни уреди, допълни зам.-директорът на пловдивската пожарна.

113 комплексни проверки на обекти, 1222 контролни проверки и 473 – на строежи са били извършени от инспекторите в РДПБЗН-Пловдив. 29 са проверките по сигнали на граждани.

Подобни статии

Top