Райфъла отива на съд и за палеж на линейка

Окръжната прокуратура внесе нов обвинителен акт срещу скандалния бизнесмен

Райфъла отива на съд и за палежа на линейка, собственост на трето лице. Това съобщиха от апелативната прокуратура в Пловдив.

Ново обвинение за Райфъла – вижте какво!

Окръжната прокуратура под тепетата внесе в съда обвинителен акт 51-годишния бизнесмен за приготовление за палеж на спешния автомобил.

Райфъла е организирал палежа от затвора, където се намира в момента заради висящо дело срещу него за приготовление към убийство и палежи на автомобили.

В периода от месец юни 2017 г. до месец септември 2017 г., докато е бил зад решетките, Червенков организирал палежа на реанимобила, марка „Мерцедес Спринтер 313“, с пловдивска регистрация, на стойност 14 207 лева. Той използвал като помагач 49-годишния С.Г. като помагач и 31-годишния Н.Т., както  и 45-годишния Й.Н., като подбудител на неустановено лице.

Според източници на DCNEWS, линейката се водела на името на пловдивчанка, но била ползвана от свидетел по другото дело на Райфъла, което стартира отново. Разследващи твърдят, че целта била свидетелят да бъде сплашен или наказан.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият е задържан по друго дело със сходен предмет. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е „лишаване от свобода“ е от една до осем години.

Делото за опит за убийство и палежи на коли стартира отново днес

Междувременно днес в съда отново започна делото срещу Райфъла и останалите от бандата му за опит за поръчково убийство и палежи на коли. Червенков бе осъден на 13 години затвор за тези престъпления, но в момента обжалва присъдата си, а делото бе върнато от Апелативния съд на окръжния заради процесуални нарушения и днес на практика започна отново.

Осъдиха Райфъла на 13 години затвор

Този път подсъдимите настояха процесът да се гледа по съкратеното съдебно следствие, без обаче нито един да признае вина.

Припомняме, че по това дело Райфъла поръчал убийството на шефа на конкурентен медицински център – Аргир Гяуров и платил за палеж на няколко коли, четири от които – собственост на бившия депутат Антоний Йорданов, съпругата му и дъщеря им.  Опитът за убийство обаче се оказал неуспешен, но автомобилите изгорели заради отказа на бившия народен представител да съдейства за удължаване на концесията на пазара на ул. „Младежка“, както и да подкрепи Червенков да стане шеф на Ловно-рибарското дружество в Пловдив.

Днес се оказа, че по делото ще бъдат разпитани 26 свидетели. Сред тях са и трима затворници, за които Райфъла твърди, че знаят всичко и ще докажат, че не е  виновен.

Заседанието обаче беше прекъснато за около 2 часа, след като единият от защитниците се оплака, че в дома му влязла змия и се налага да отиде дотам.

Подобни статии

Top