Район „Централен“ готви атрактивни инициативи и конкурси

През последната седмица на август кметът на „Централен“ Георги Стаменов и екипът му са готови с календара на района,

включващ спортни и културни инициативи за малки и големи. Събитията се реализират с подкрепата на Община Пловдив, дарители и партньори.

В началото на септември еколозите на администрацията заедно с отдел „Образование“ канят всички деца да участват в конкурса за фотография и рисунка на тема „За животните с любов“. Срокът за събиране на материалите е 25.09.2018г., като творбите могат да бъдат предавани както на педагозите в детските градини, така и изпращани по електронна поща.

Партньор на конкурса е Регионалния природонаучен музей – Пловдив. Отново в рамките на месеца, посветен на животните и хората, които ги обичат, район „Централен“  и СУ „Патриарх Евтимий“ планират открит урок тема „Моят домашен любимец”. Той ще се състои през последната седмица на септември.

По случай празника на гр. Пловдив,  6-ти септември и в навечерието на Международния ден на младежта

Георги Стаменов кани ученици от 7. до 12. клас да се включат в конкурса за литературна творба и кратко видео на тема „Творческо за Пловдив“. Партньорите на конкурса ще  журират творбите и ще предоставят награди, сред които стаж в медия. По повод Деня на народните будители „Централен“ ще обедини всички творби в сборник и ще прожектира видеата в рамките на събитие.

На 15.09., събота, отдел „Екология“ на районната администрация заедно с младежката организация JCI Пловдив ще почистят Дановия хълм. „Централен“ осигурява ръкавици и чували и кани всички, желаещи да се включат в 10.00 ч. пред РТВЦ – Пловдив. Събитието е част от националната кампания „Да изчистим България заедно“.  

„Комбинирай, движи се” е мотото на Община Пловдив за Седмица на мобилността 2018г. Георги Стаменов призовава всички жители и гости на Пловдив за по-разумно използване на своите леки автомобили в седмицата 16.-22.09. Монтиране на 8 иновативни стойки за велосипеди,  празник в Цар Симеоновата градина, съвместно с Община Пловдив и РИОСВ-Пловдив, както и събитие с атракции, музика и открит урок за безопасност подготвя „Централен“ в рамките на кампанията.

Подобни статии

Top