Район „Централен“ кандидатства за европейско финансиране за нова детска градина

Парите ще са за строеж на нова сграда на ДГ „Каменица“

Обществено обсъждане по повод кандидатстването на район „Централен“ за европейско финансиране за строежа на нова сграда на ДГ „Каменица“ бе проведено вчера. Събитието, на което присъстваха десетки родители, се състоя в сегашната забавачка на ул. „Хан Аспарух“ №57.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов представи готовия проект  и обясни, че в новата постройка ще има шест групи деца, а не както в момента – едва четири.

„Всяка от групите ще разполага с детска площадка със съоръжения за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност и сигурност. Друго предимство е, че ще има самостоятелен кухненски блок, където храната за децата ще се приготвя на място“, поясни Стаменов.

Майките и татковците напълно одобриха намерението на районната администрация да кандидатства за средства от ОП „Региони в растеж“ за изграждането на нова сграда на ДГ „Каменица“. Районният кмет успокои притесненията на част от родителите относно  преместването на децата им в други детски градини по време на строителството.

1 2

Подобни статии

Top