Район „Централен“ вдигна българското знаме на 7-метров пилон на Бунарджика

Възстановиха пилона, който не е бил използван повече от 40 години

По идея на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов бе възстановен 7-метровия пилон на Бунарджика и на него вече гордо се развява българското знаме.

Съоръжението, което се намира от западната страна на хълма, близо до мемориалния комплекс, е било неизползваемо повече от 40 години.

Подмяната на пилона е една от финалните щрихи при голямата реконструкция на Бунарджика – най-новото любимо място за разходки на пловдивчани.

„В навечерието на Съединението – един от най-светлите български празници и ден на Пловдив, е добре всеки от нас да постави националния трибагреник на видно място в дома си. 6-ти септември е сред най-значимите дати в българската история, заслужаваща почит и уважение“, коментира Георги Стаменов.

Той допълни, че всеки гражданин, който желае българско знаме, може да го получи до 6-ти септември от районната администрация на ул. „Христо Г. Данов“ 39.

Патриотичната традиция, инициирана от кмета на район „Централен“, се спазва вече четвърта поредна година, по повод Националния празник 3-ти март и Деня на Съединението.

Подобни статии

Top