Район „Южен“ осигури UV-C лампи за всички места, където ще се гласува

Лампите са напълно безопасни за хората

Администрацията на район „Южен“ е осигурила UV-C лампи за всички места, на които ще се гласува на територията на района.  Лампите са осигурени от фирмата-производител „Самоконтрол“ ООД, а причината е провеждането на парламентарните избори тази година в условията на пандемия от COVID-19, съобщиха от районната администрация.

Лампите са напълно безопасни за хората. Те са с гарантирана ефективност на работа. В административната сграда на района такава лампа се използва от една година.

Изделията притежават документи за ефективност и безопасност на база изпитания, които са преминали. Устройствата са осигурени безвъзмездно от частен дарител –  фирма, утвърдена на българския пазар, като лидер в търговията с медицинска техника.

За да осигури безопасно провеждане на процеса на гласуване, както за хората, дошли да гласуват, така и за всички ангажирани с изборния процес, Община Пловдив e поставила в голяма част от местата за гласуване UV-C Лампи за пречистване и дезинфекциране на помещенията. Целта на Община Пловдив е грижа за здравето на гражданите.

Лампите ще бъдат поставени във всички учебни заведения на територията на район Южен в които ще се проведе гласуване за избор на народни представители 2021 г.

Подобни статии

Top