Район „Южен“ с нова акция за регистриране на домашни любимци

Кръгла маса за домашните любимци организира районната администрация

В месеца на животните и хората, които ги обичат кметът на район “ Южен“ Борислав Инчев призова всички домоуправители на етажната собственост да информират писмено  колко броя кучета се отглеждат и  от кого и на какъв административен адрес, в съответната етажна собственост.

„По този начин ще бъдат обхванати повече собственици  на домашни любимци, ще бъдат регистрирани в електронния регистър на Община Пловдив и наистина ще бъдем отговорни не само, към себе си, а и към всички ни, ще имаме една по точна информация за действителния брой домашни кучета отглеждани на  територията на района. По данни от електронния регистър в Южен са регистрирани до момента  1002 кучета“ – сподели Инчев.

„Бъди отговорен  към себе си, към децата ни и към обществото“ – това е мотото на кръглата маса, организирана в района. Тя ще се проведе на 14.09.2018 г. в 13.00 часа в заседателната зала на район „Южен“.  По обширната тема за животните и отговорността към тях, свои гледни точки ще представят директорът на Зооветеринарния комплекс Георги Божев,  представители на Немския кастрационен център, Пловдивското киноложко дружество, община Пловдив и др.

Ще бъде наградено и поредното куче, спечелило пакет с подаръци по проект иницииран от Община Пловдив – „Регистирай куче – спечели награда“. Предвидена е също свободна дискусия на всички присъстващи.

Целта на  кръглата маса е  да се превърне в една дискусия свързана с проблемите не само на домашните любимци, а и на бездомните кучета и котки. Събитието е открито и всеки които желае може да присъства.

Подобни статии

Top