Район „Южен“ се включва в месеца в помощ на животните и хората, които ги обичат

С много мероприятия започват инициативите в район „Южен“

във връзка с месеца в помощ на животните и хората, които ги обичат, обединени под мотото „Да бъдем отговорни!“- информираха от районното кметство.

На 14.09.2018 г. от 13:15 часа в заседателната  зала на района  ще се проведе кръгла маса под мотото “Бъди отговорен към себе си, към децата ни и обществото“. На кръглата маса ще вземат участие: Ветеринарни лекари, неправителствени организации, ОП „ЗВК“, Киноложки дружества и др. Всеки проявяваш интерес може да присъства, като регистрацията ще започне в 13.00 часа.

На 26.09.2018 г. от 10.00 ч. на обособената площадка за свободно разхождане на домашни любимци, намираща се на бул. „Цар Борис III Обединител“ /срещу зала Олимпиада/ ще се проведе базар – изложение на представители на ветеринарни клиники, ветеринарни лекари, зоомагазини и търговци търгуващи със стоки за домашни любимци“, ЗВК и НПО, както и други приятели на животните.

На 28.09.2018 г. от 13,30 ч. в двора на ОУ „Захари Стоянов“ в кв. „Коматево“ ще се проведе дефиле на тема „Моят домашен любимец“, където учениците от училището ще представят домашните си любимци. Дефилето ще завърши с много награди за участниците.

Надяваме се чрез всичките мероприятия и инициативи, хората да разберат, че да притежаваш домашен любимец не е само прищявка или показност, а отговорност към животното, както и към всички хора“ – допълни Инчев.

Подобни статии

Top